Каква личност си според начинот на седење?

0
855

Постојат многу работи што ние ги правиме несвесно, кои многу ја откриваат нашата состојба на умот, нашите нивоа на доверба како и какви лиќности сме. Нашиот говор на телото открива повеќе отколку што можеме да кажеме, а начинот на кој седите открива многу за тоа каква личност си.

Позиција А

11

Луѓето кои седат во оваа позиција обично не се занимаваат со многу планирање и тие не се грижат многу за иднината. Тие се чудни, спонтани и по природа се смешни. Тие живеат на свој начин и не се загрижени за тоа што другите можат да кажат за нив.
Луѓето кои седат на овие позиции, сепак, ги прават работите побрзо отколку што треба. Нивната имагинација е доста живописна и тие самите си создаваат свој свет. Живеат во сопствените светови и чекаат работите сами да се грижат за себе. Малку се детинасти, но се едни од најпријателските луѓе што би можеле да ги имате во својот живот.

Позиција B

12

Луѓето кои седат во оваа позиција се обично оние со идеи. Тие најчесто се држат до себе, бидејќи не им веруваат на многу луѓе. Позицијата со вкрстени нозе, исто така, значи дека за нивната доверба тешко се добива и не им се препуштаат на искушенијата лесно.Меѓутоа, овие луѓе можат да бидат лек за разговор. Тие се најдобрите соговорници и тие можат да имаат вистински длабоки разговори со вас. Тие се оние кои ќе се обидат да те разберат и ќе бидат последни луѓе што ќе те судат. Ако имате некој како нив во вашиот живот, никогаш не ги пуштајте, тие се ретки пријатели.

Позиција C

13

Луѓето кои седат вака се многу сигурни и добро се разбираат. Тие ги знаат своите сили и слабости, а исто така знаат како да ги користат. Тие сакаат да бидат опкружени со нивните пријатели и семејства, сакаат и знаат што треба да направат за да бидат во центар на внимание. Понекогаш може да изгледаат малку горди и арогантни, но сепак тие се еден од најслатките луѓе.

Позиција D

14

Луѓето кои седат во оваа позиција се љубезни, нежни, искрени и брутално јасни. Тие не ги задржуваат работите во нивните срца. Тие можат да се сметаат за нежни души на светот без ниту злоба, ниту лошо волја во нивните срца.Ова се луѓе кои ќе бидат први кои ќе ви излезат во пресрет доколку им се обратите. Тие не се двоумат во помагањето и се безусловни во нивната љубов. Нивната љубов, сепак, може да биде земена здраво за готово од другите и тоа е една работа со која постојано се соочуваат.

Позиција E

15

Луѓето што седат во оваа позиција се страсни по својата природа. Тие се амбициозни и исклучително добро организирани во своите мисли. Тие имаат тенденција да бидат перфекционисти и се многу конкретни за малите детали. Mожат да бидат трпеливи, но обидот за нивнaта трпеливост е нешто што другите треба да го избегнат.Косиот начин на кој ги ставаат нозете, исто така, покажува дека тие се добри во чувањето на тајните. Способни се да ги читаат други, но не откриваат многу за себе. Тие се таинствени личности што ги прави толку привлечни и мистериозни.

Коментирај