7.3 C
Скопје
недела, февруари 23, 2020

Героски: СДСМ не е мултиетничка партија, другар Заев!

СДСМ, како наследничка на некогашната Комунистичка партија на Македонија (подоцна Сојузот на комунисти на Македонија и СКМ – Партија за демократска преобразба), е македонска...

Колумна на Љупчо Цветановски: Удбашки СДСССС лов на вештерки и медиуми

„Вук длаку мења, али ќуд никада“, велат северните соседи на една прекрасна земја која други демек прозападни дилајли со источњачки манири на владеење толку...

Колумна на Миленко Неделковски: ТОЛЕРАНЦИЈА!

Да замислиме две хипотетички ситуации, но многу реални (секоја сличност е намерна): Пример прв – имаше 40-и-кусур години, немаш женска, не си оженет, не си...

Колумна на Страшо Ангеловски: Како македонското Собрание стана муртински атпазарски табернакул

Најпрво за да биде јасно што сакам да кажам да го објаснам поимот „табернакул“. Табернакул претставува лесен шатор во кој се наоѓал дрвениот сандак...

Колумна на Џејсон Мико: Нема правда, нема владеење на правото, нема консензус, нема доверба,...

Би можел уште долго да редам, но не сакам да ве издепримирам. Има ли барем надеж за Македонија? Секако да. Мора да верувате во...

Колумна на Љупчо Цветановски: ЧЕ СИ ЧЕКОРИТЕ!

Македонија утрото се разбуди во силна неверица. Народот така нерасонет не можеше да им поверува на сопствените очи и уши. Да, со право. СДССССС...

Цуцуловски: Кој како дошол на власт, така ќе вледее – Како ќе владее, така...

КОЈ КАКО... Многумина ме прашуваа (некои и понатаму ме прашуваат) зошто одлучив за извесно време да паузирам со мои коментари. Некои, пак, ми префрлаа,...

Каракамишева: Одговорност мора да има – Собранието во овој парламентарен состав почна да работи...

Таљат Џафери уште еднаш во криминален поход на кршење на Деловникот на Собранието и флагрантно кршење на постапката на одлучување и гласање на закон...

Мицковски: Не важно дали прегласувале или не, не се важни ни диловите, ни силеџиството...

Откако за Законот за јавно обвинителство гласаа само 74 пратеници, а 32 пратеници гласаа против, Џафери противуставно и неделовнички го поништи гласањето за да...

Каракамишева: Како изгледа искомплексиран дедо кој цел живот глуми правник со докторат од политички...

Како изгледа искомплексиран дедо кој цел живот глуми правник со докторат од политички науки? Не знам колку ви е познато ама човеков има докторат на...

Популарно