Жигосани пасошите на Република Северна Македонија (ФОТО)

0
706

Старите документи остануваат во важност до истекот на техничкиот рок од 5 години утврден со Договорот од Преспа. До тогаш, при влез/излез во Македонија, на граничен премин ќе ви биде ставен печат како на сликата.

Дополнително, ова значи дека секој граѓанин во рамки на редовната постапка кога ќе го менува пасошот, ќе го сноси трошокот за истиот лично – гласи фејсбук објавата во склоп на која е објавена и фотографија од печатот кој ќе го добиеме во нашите патни исправи.

Коментирај