Жените смислија начин како да постигнат ОРГАЗАМ: Верувајте, ова е и повеќе од бизарно..

0
632

Интернетот е непресушен извор на корнисни но и бизарни информации кои, ако ги послушате, може многу да ве чинат – дословно.

Трендовите се шират со брзина на светлината, а еден е таков и „peegasm“, што уште нема превод во нашиот јазик. Она што може да се опише како трн во мокрење како поседица на чекањето до последен момент – нов вид на оргазам кој ги возбудува девојките.

Жените опишаа како тоа го прават

Се почна кога едно момче ја праша жената дали некогаш почувствувала мини оргазам додека мокрела откако долго ја задржувала мокрачата.

„Девојката неодамна ми кажа да, ако не замине во тоалет штом почувствува потреба, доживува оргазам кој се шири од ‘рбетот па се до главата. Ако при мокрењето ги изведува обратно вежбите на Кегел, поголеми се шансите да настапи мини оргазам“, истакна корисник на Редит.

Ако вам сето ова ви звучи бизарно, знајте дека неговата девојка ниту приближно не е единствената жена која тоа го практикува.

„Јас ги нарекувам вагинални моменти, бидејќи тоа не е оргазам во вистинска смисла на зборот, но доста е слично. Чувството е пријатно, а го постигнувам така што среде мокрење го сопирам млазот на секунда па потоа повторно пуштам“, објаснува една корисничка.

„Тоа е прилично глупаво. Задржување на урината доведува до различни инфекции, па дури и оштетување на бубрегот“, објасни др. Клер Морисон. Причината зошто некои жени доживуваат оргазам лежи во тоа што сензација на полната бешика стимулира нерви кај карлицата и постигнува сексуално возбудување. Но, верувам дека постојат далеку подобри начини за постигнување на оргазам, заклучи докторката.

Извор:таратур

Коментирај