Зеколи: На Брисел му е гајле дали Заев ќе остане на власт

0
299

Поранешниот македонски амбасадор во НАТО, аналитичар и колумнист Арсим Зеколи во својот последен Твит повторно ја анализира актуелната тема околу тоа дали Македонија ќе добие датум за пореговори со ЕУ.

-Брисел го доби тоа што го сакаше од С. Македонија, нова членка на НАТО која ќе ја блокиpa Русија во регионот. Што се однесува до тоа дали Заев останува на власт или не, на Еврокомисиите и ЕУ не им е грижа дали Заев ќе остане на власт, доколку во Македонија на власт дојде евpocкпетична влада само ќе имаат дополнителни аргументи за одложување на почетокот на преговорите, напиша Зеколи.

Arsim-Zekoli-TW-Brisel-Zaev

Коментирај