Здравство: Менаџерот на Козле во работно време тепа вработени, а утре ќе брани магистерски труд

0
1573

По обелоденување на скандалот што се случил во Детската болница Козле дека за време на Ифтар било извршено насилство врз вработена од страна на менаџер, од сигурни извори Здравство.мк дознава дека токму менаџерот Р.А. утре ќе магистрира.

Менаџерот  утре ќе брани магистерски труд на Економски факултет.

-Овој човек што има претепано вработена, која истовремено добива отказ и под присила морала да ја повлечено тужба против него, нема грам морал. Вработената денеска по немилиот настан што и се случи  има тешки здравствени проблеми, и завршила на клиника, тешко се опоравува од голготата низ која поминала, при што и сопругот ја оставил. Додека менаџерот во работно време на Детската болница „Козле“ тепа вработени, во слободно време брани магистерски труд, а министерството молчи. Министерот за здравство треба да одговори на јавноста зошто досега менаџерот не одговарал пред законот туку по присила медицинската сестра што била малтретирана дури била и принудена тужбата да ја повлече и да молчи, пишува порталот Здравство.

Извор:Курир

Коментирај