Заврши експериментот со биткоинтот – Возниак ги продал виртуелните валути

0
692

Коосновачот на „Епл“, Стив Возниак откри дека извесен период експерименирал со виртуелната валута биткоин, но потоа ги продал.

Тој изјави дека во еден момент одлучил дека му е доста од експериментирање со вируелните валути и ги продал сите биткоини што ги поседувал.

Тој ги продал биткоините кога неговата вредност била околу 20.000 долари. Возниак не откри колку биткоини поседувал, но откри дека ги купил во летото 2017 година, додека вредноста на еден биткоин беше 700 долари.

Коментирај