Замислете да се капете во када од 600.000 евра

0
460

Најскапата када во светот чини малку повеќе од 625.000 евра. Какво ли е чувството да се капете во неа?

Долга е околу 2 метра, а широка 55 сантиметри, а цената е толку висока затоа што е изработена од едно единствено огромно парче кристал, што е пронајдено во Бразил 2006 година.

mom-with-kids-kissing

Кристалот е потоа транспортиран во Италија, каде што по дизајн на Лука Бојола, компанијата Балди изработила две кади. Кадите се уникатни, изработени до брусење, ама надворешните делови се оставени необработени, за да дојде до израз убавината на кристалот. Секако, двете кади се продадени.

www.hybread.mk

Коментирај