Захариева: Гоце Делчев самиот си кажал дека е Бугарин (ВИДЕО)

Гоце Делчев крена тензии меѓу Македонија и Бугарија. Бугарската страна е особено погодена од предлогот на експертите од земјава, Делчев заеднички да се чествува на 7 октомври, ден кога во 1946, Бугарија ги предала моштите на Македонија. Бугарската министерка за надвореши работи, Екатерина Захариева вели дека кога го видела предлогот прашала дали е шега. – … Продолжи со читање Захариева: Гоце Делчев самиот си кажал дека е Бугарин (ВИДЕО)