Заев во Куманово: Не се плашете дека децата ќе ви одат во војна

0
600

Премиерот на Македонија, Зоран Заев, на денешната трибина од Куманово порача кон граѓаните да бидат спокојни, затоа што членство во НАТО и ЕУ, безбедноста ќе биде на високо ниво.

– Да не се плашите дека децата ќе ви одат во војна. Куманово ни е востаните. Куманово ни е пркосот, Куманово е паталец низ минатото наше. Куманово давало жртви. Затоа Куманово знае колку е важно да градиме пријателство. Да споделуваме мир и да учествуваме во обезбедувањето на мирот. Куманово останало во меморијата колку е голема болката.–истакна Заев.

Извор:lider.mk

Коментирај