Заев оставен сам: Само 21 “лајк” и 635 дислајк (ВИДЕО)

0
1723

Речиси 24 часа откако неприродно нашминканиот премиер Заев се обиде на граѓаните да им објасни дека Законот за јазиците е добар закон тој е оставен сам.

На видеото објавено на официјалниот Youtube канал на Владата на РМ, Заев добил само 21 лајк од вкупно дваесетина илјади луѓе, кои до објавување на овој текст го виделе видеото. Тоа е и помалку од целата екипа која му ги работи социјалните медиуми, вработени како советници во владата на Република Македонија.

Тоа значи дека со него не се согласуваат ниту сите владини министри кои што се 24 на број.

Над 635 луѓе наместо „like“ ставиле „дислајк“, што само по себе говори што мислат граѓаните. Но, негативните реакции не застануваат тука, па видеото на Заев постојано добива сè повеќе и повеќе „дислајкови“.

 

Коментирај