Заев: Ни јас ни моите деца нема да бидеме Северномакедонци

0
349

Македонскиот премиер Зоран Заев на вториот ден од јавната дискусија за промената на уставните амандмани рече дека меѓународните фактори нема повеќе да ја понижуваат Македонија.

Во досегашната пракса кај европските политичари и во извештаите на меѓународните институции повеќе од често се споменуваа термините „вашата земја“ и „вашиот народ“ – рече Заев наведувајќи дека со уставни измени нема веќе никој да ја понижува Македонија.

Како договор на прашање кажа ниту јас, ниту вие, ниту моите деца ќе бидат „Северномакедонци“, имаме додавка северна, ние остануваме Македонија.

Извор:republika.mk

Коментирај