Заев бега од дебата со професори со различен став !? Не оди на УКИМ, дебата прави во ФОН

0
424

Денеска премиерот Зоран Заев одржува јавна дискусија во просториите на ФОН за уставните амандмани со претставници од овој факултет.

Наместо дебата да започне од државните Универзитети Заев отиде на ФОН, дел од професорите кои ги контактиравме велат дека Заев очигледно се плаши од спротивен став, па затоа не отишол на правниот факултет или другите факултети при УКИМ во Скопје.

Но, тука се поставува и уште едно прашање дали Заев се плаши од соочување и со Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски кој воедно е и професор на Машински факултет при УКИМ.

Очигледно е дека Заев кукавички сака да побегне од средба со Мицкоски односно од дебата за вакви круцијални прашања.

Коментирај