Заев: 300 пилоти нема ниту во мое Мутрино

0
847

Премиерот Зоран Заев денеска рече дека е лага тврдењето на жителите на Арачиново дека ќе се вработат 300 пилоти, туку дека се ветиле пилот проекти кои ќе го подобрат животот на граѓаните.

Дефинитивно 300 пилоти не сме ветиле, сме ветиле работи за кои постојат пилот-проекти. Не сме ветиле 300 пилоти ниту има потреба државата. 300 пилоти нема ни во мое Муртино, ни во Арачиново ни во Скопје, објасни Заев.

Извор: република.мк

Коментирај