За жени кои се премногу зафатени – Овие четири совети за слабеење многу ќе ви помогнат!

0
292

Напорите за слабеење и одржување на здрава телесна тежина може да ви се чинат речиси невозможни за остварување ако имате работа, плус домашни задачи и обврски околу децата.

Но тоа не значи дека е навистина невозможно. Доктор Ентони Балдузи од Fit Mother Project споделува четири совети како да ги остварите вашите фитнес цели и да јадете поздраво, сето тоа без жртва во вашиот приватен и деловен живот.

Многу жени не сфаќаат колку е важно спиењето во напорите за слабеење, или поточно квалитетот на спиењето.

Ако на квалитетниот сон ја додадете и здравата исхрана, нема да ви треба многу вежбање за да ја остварите вашата цел – слабеење.

Тој ги дели советите во четири групи што подетално ги објаснува во видеото подолу:

1. Одредување на приоритети,
2. Распоред на оброци,
3. Временски ефикасни тренинзи и
4. Откријте ЗОШТО и држете се до планот.

Коментирај