За правиот да биде вистински: Пред да му кажете „ДА“, запознајте ја свекрвата

0
399

Мажите се она што од нив направиле нивните мајки, вели една поговорка. И навистина, мајката неверојатно многу влијаје на тоа каков маж ќе стане синот, а уште повеќе на тоа каков однос ќе има со жените.

Брачниот терапевт Трејси Кокс вели дека е многу важно мажот да има здрава врска со мајката, Не е добро да ја обожава, но ниту да ја презира или да нема никаков однос со неа.Мажот кој ја мрзи својата мајка, ќе ги мрзи и жените геренално, твоорди Кокс. Ако запоснаете маж кој постојано ја исмеав својата мајка, било зад грб или отворено во лице, бегајлте од него. Прашање на ден е кога ќе почне истото да ви го прави и вам. Колку е подлабока неговата омраза кон неа, толку е посилен отровниот ефект врз врската.

Ако пак е претерано врзан за мајка си, ѝ одговара на повиците во секој момент што и да прави, оди во друга просторија за да зборува со неа, тоа значи дека таа го третира како да ѝ е сопруг, а не син и тие знаци не ви ветуваат среќна врска.

Кога ќе ја запознаете мајката на партнерот, обрнете внимание на првиот впечаток, Добар знак е ако ви се допадне на прв поглед, зашто тоа обично значи дека имате многу заеднички точки. Ако сте нејзина спротивност, тоа не мириса на добро. Лога мажот има добар однос со мајката, голема е веројатноста дека ќе избере жена која потсетува на неа. Ако била домаќинка, тој ќе бира традиционален тип девојки кои сакаат да ѝ се посветат на куќата.

Коментирај