За Грчев ова не е рекет, ВМРО-ДПМНЕ било виновно и полошо

0
526

Иако јавноста со недели открива нови и нови детали за рекетарската мрежа во која сè поизвесно е дека се вмешани голем дел на луше од власта, за архитектот на владините политики во културата Мирослав Грчев се работи за обична измама. Во неговата последна колумна за „Плусинфо“, Грчев го релативизира скандалот, по што се посветува на опозицијата.

Несразмерата, апсурдната непропорционалност помеѓу вмровскиот злостор и тишината во која тоне, и актуелнава рекеташка афера која се презголемува во астрофизички размери, таа обратна пропорција е самата по себе одвратно голем малограѓански злостор, чијашто вкупна злобност и „политички коректна“ настрвеност е надвисена единствено од малоумието, плиткоста и тривијалноста на неговите мотиви, пишува Грчев.

Целата колумна овде. 

Извор: republika.mk

Коментирај