Виц: Господ и таблата јајца

0
856

Оди некој дечко кај господ и му се жали:

– Господ, ти не си фер спрема нас мажите.

– Зошто бе синко?

– Па на земјата има толку многу убави жени, а ти си ни дал по еден к*р и 32 заба.

– И добро де?!

– Епа дедо Боже да ми дадеш 32 к*ра и еден заб, па да се изнае*ам жени доле на земјата.

– Штом така сакаш, така нека биде.

Земал Господ го направил фраерот со 32 ку*а и само еден заб.

Дечкото тргнал да си оди, а Господ му вели:

– Каде чедо божје?

– Фала ти Господе за оваа добрина, одам долу на земјата да уживам со убави жени.

– Убаво, убаво ама прво да си ги земеш овие две и пол табли јајца, да не мислеш јас да ти ги носам.

Коментирај