Вторник неработен ден- следниот празник ни „пропаѓа“

0
407

Вторник, 28 август, Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица), е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

Следниот неработен ден за Денот на независноста, 8 Септември се паѓа во сабота, па практично „пропаѓа“, се разбира доколку не сте во групата работници за кои нема викенд.

Коментирај