Времето полуде: Скандинавија се вари на плус 30 ° C, а на југоистокот на континентот беснееат бури

0
418

Додека во Централна Европа температурата падна со локално невреме, во Скандинавија е вистинско лето.

Според метеоролошките институти, во последните 24 часа, најтопло било во Финска. На меѓународниот аеродром Хелсинки-Вантаа измерени се највисоки 29.6 ° C, исто како и во аеродромот Кастели на Крит.

И во следните пет дена Европа се очекува да продолжи со слични метеоролошки можности. Во Скандинавија, ќе биде исклучително топло на температури до 10 ° C над просекот за време на годината. Особено топло ќе биде во Финска и во Норвешка.

На остатокот на континентот, температурата ќе биде главно околу просекот, вклучувајќи ги и нашите региони каде што се очекува постепено да се загрее викендот.

Коментирај