Во Кочани и Виница за гласање пријавени 173 болни и изнемоштени лица

0
728

Правото на глас денеска во Кочани ќе го искористат 92 болни и изнемоштени лица, чии барања за гласање од дома се прифатени од страна на Општинската изборна комисија–Кочани.

Претседателката на ОИК-Кочани Марија Гоцева, информира дека во Кочани има 62 избиорачки места со вкупен број на запишани граѓани со право на глас 33.264.

– За овие локални зибори бројот на избирачките емста е намален за едно и тоа во населеното место Речани. Гласачите од таму се пренасочени да гласаат во населеното место Костин Дол, рече Гоцева.

Во општина Виница, според претстедателот на ОИК Ацо Ѓоргиев, денеска ќе гласаат 81 болно и изнемоштено лице, чии барања се прифатени од ОИК на Виница. Во оваа општина ќе се гласа на 33 избираччки места со вкупен број на гласачи

Коментирај