Во Белград се печателе фалсификувани евра

0
237

Во Белград, Србија откриена е печатница за фалсификување пари од каде запленети се 56.000 лажни евра, а при тоа уапсен е еден човек.

Акцијата за откривање на печатницата и апсењето на осомничени во петокот во координација со обвинителството ја спроведе Службата за борба против организиран криминал и Безбедносно инфрмативната агенција.

Во Вишиот суд за Танјуг велат дека судија на претходна постапкаодредил притвор од 30 дена за осомничениот С.С.

Коментирај