ВМРО-ДПМНЕ од Охрид, СДСМ од Прилеп – еве од каде партиите ќе ги започнат митинзите

0
5305

Во понеделник на 21 ноевмри и официјално започнува изборната кампања. Тогаш партиите ќе ги имаат првите митинзи.

ВМРО-ДПМНЕ традиционално првиот митинг ќе го одржи во Охрид, додека опозициската СДСМ ќе стартува од Прилеп.

Коалицијата ВМРО за Македонија наместо во понеделник, кампањата ќе ја почне во вторник, за да не се поклопи со ВМРО-ДПМНЕ, бидејќи и тие првиот митиниг ќе го имаат во Охрид.

ДУИ ќе започне од Липково, а митинзите во текот на кампањата ќе ги држат во затворени места. ФРОДЕМ ќе стартува од хотелот Континентал.

Коментирај