Владо Јовановски за Ѕвездата од Кутлеш: Брусејќи ја, само ја гланцаат! Да л’сне, Да бл’сне, Да светне…

0
838

Македонци, Тоа што ја бришат ѕвездата од Кутлеш, дури и од шахтите, ич да не ви чуе ….. Не е така како што изгледа во овој миг, (бришење на идентитет…)

Тие, брусејќи ја, само ја гланцаат!
Да л’сне… Да бл’сне… Да светне… Да сјае, посилно од порано! Ако, под овој слој има друг… А под него, друг… И под него трет…

Каде сум јас…? Каде е МАКЕДОН…?

Браќа Македонци, ич да не ви дреме …. Бидете сигурни, еден ден, СИЛНО ЌЕ СВЕТНЕ ДЕН! Да живее Македонија!

(ФОТО) Сонцето од Вергина го истругаа од шахтите на плоштадот Филип Втори во Скопје

ФОТО: По Сонцето од Кутлеш, Владата се откажа од Александар Македонски и други споменици

Коментирај