Религија: Владата ќе го организира јубилејот 1000 години Охридска Архиепископија

0
627

На 27 мај Охрид и Македонија ќе се сеќава на еден милениум од основањето на древната Охридска Архиепископија. За одбележувањето на овој значаен јубилеј Владата на Република Македонија формирала работна група, која треба да ја утврди програма и учесниците на јубилејот 1.000 години од формирањето на Охридската архиепископија.

Членови на оваа работна група се претставници од Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Министерството за култура, Министерството за внатрешни работи, Министерството за труд и социјална политика, Службата за општи и заеднички работи, Музејот на Македонија, Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј Охрид, општина Охрид, Македонска филхармонија и Православниот богословски факултет „Св. Климент Охридски“.

Целосниот текст, прочитајте го ТУКА: Religija.mk

Коментирај