Владата додели 30 милиони денари на Град Скопје за реконструкција на Универзална сала

0
99

Согласно со програмата на Владата за капитални дотации во локалната самоуправа во областа на културата за 2019 година, на Град Скопје му се доделени 30 милиони денари за реконструкција на Универзална сала.

Дали тоа значи дека конечно ќе се реконструира или изгради нова Универзална сала, наместо старата која со години е затворена?

Градоначалникот Шилегов, инаку на скопјани им вети стартување на процесот на изградба на Универзална сала веднаш по добивање на градоначалничкиот мандат уште во време на предизборието за локалните избори во октомври 2017.

Коментирај