Виц на денот: Жено, зеде фломастер?

0
409

Цветко и жена му Цвета се шетале низ град и по некое време му текнало: – Жено зема фломастер со тебе? – „Не“, зачудено одговара Цвета. – Брзо трчај до дома и донеси фломастер, вели Цветко.

Жената без да праша зошто, тркнала до дома и земала фломастер. – „Еве фломастер“. – Брзо нацртај ми шаховско поле на грбот, и вели Цветко. А Цвета уште позбунета од кога ја прати по фломастерот, ама го послушала и му нацртала. – „Готово“, му вели Цвета. – Епа ај сеа земи и почешај ме на поле Д-6, и вели Цветко.

Коментирај