Виц на денот: Влав во продавница за автомобили

0
566

Влав доаѓа во продавница за автомобили и го прашува продавачот:

– Колку чини овој автомобил?

– 15000 евра – одговара продавачот.

– А колку троши?

– 10 литра на 100 километри.

– Многу скапо! А колку чини овој овде?

– 5000 евра и троши 7 литра на 100 километри.

– И тој е скап, а колку чини овој?

– 2000 евра, одговара изнервирано продавачот…

– А колку троши?

На продавачот му здодеал влавот и рекол:

– Една лажичка на 100 километри

Влавот:

– Лажичка за супа или за кафе?

Коментирај