Виц на денот: Црногорец

0
996

Црногорец се излежава под дебела сенка. Проаѓа некој бизнисмен и му вика:

– Aбе како можеш така да лежиш? Земи нешто работи, обработувај ја земјата.

– И?

– И ќе ти пораснат плодови, ќе ги продадеш на пазар, па ќе си купиш еден чамец и ќе ловиш риби.

– И?

– И ќе ги продаваш рибите па ќе го прошириш бизнисот, ќе направиш голема компанија.

– И?

– И ќе заработиш многу пари, ќе си купиш остров и после ќе уживаш.

– Па ја и сеа уживам….

Коментирај