Виц на денот: Тест за бременост

0
1006

Гужва во аптека, една девојка доаѓа на ред:

– Имате ли тест за бременост?

– Да, еве овој е германски, со точност до 95% и чини 500 денари.

– А нешто поефтино?

– Кинески, со точност до 70%, чини 200 денари.

– А нешто уште поевтино нема ли?

Од крајот на редот се слуша глас:

– Девојко, оди на ливадата, набери маргаритки – “да, не, да, не …” – со точност од 50%, но затоа пак е апсолутно бесплатен!

Коментирај