Виц на денот: Тајната на селскиот доктор со наставничката

0
395

Селскиот доктор имал врска со наставничката. И како што обично се случува, таа забременила. Таа родила машко и му рекла:
– Ти си го правел, ти си го гледај!
Го прибрал докторот детето. Следниот ден пристигнал селскиот поп:
– Докторе, помагај! Целиот сум подуен, ќе експлодирам.
Докторот му удрил една анестезија, му направил неколку клизми и го ставил бебето до него. По еден час попот се разбудил:
– Како ми олесна, докторе ! И шкембето ми спадна.
– Ќе спадне ја. Види што убаво дете роди!
Попот се зачудил , но го зел детето. Поминале години. На смртната постела попот го викнал момчето и му рекол:
– Сине, имам една тајна и сега ќе ти ја откријам. Јас не сум ти татко. Јас сум ти мајка… Татко ти е поп Киро од соседното село!

taratur.mk

Коментирај