Виц на денот: Сакам едно јајце да ми отпадне

0
857

Фаќа Перо златна риба и оваа му вели:

– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам 3 желби, ама се што ти ќе посакаш комшијата ќе добие дупло од тоа.

– Добро, Прво сакам да ја имам најголемата куќа на светот. Рибава му дава палата, а на комшијата дупло поголема од неговата.

– Второ сакам најбрзата кола на светот. Рибава му дава ферари, а на комшијата некоја од иднината дупло побрза од оваа.

– Трето сакам едно јајце да ми отпадне.

Коментирај