Виц на денот: Рекетирање

0
709

На газдата на еден кафич му ѕвони мобилниот, тој крева, и машки глас му вели:

– Утревечер да си донел 1000 евра инаку ќе ти ја запалам кафичот!

– Гони се бе говедо едно – му вратил газдата и му спуштил.

Следниот ден пак ѕвони мобилниот и пак истиот глас:

– Утревечер донеси 500 евра инаку ќе ти го запалам кафичот со се тебе внатре!

– Ма иди у три леле пичке материне – и повторно му спуштил.

Третиот ден ѕвони телефонот, крева газдата и истиот глас брзо му вели:

– Ај ѕвони ми немам више кредит.

Коментирај