ВИЦ НА ДЕНОТ: РЕДОВЕН МУШТЕРИЈА

0
1018

Политичар отишол на исповед. Попот го прашува:

– Каков грев имаш, чедо?

– Много сум алчен, оче!

– Тоа е голем грев! Треба да се избавиш од него!

– А како да го направам тоа?

– За почеток, сега кога ќе излезеш од црква дај 20 евре на првиот кој што ќе го сретнеш.

– Да му дадам 20 евра?!! Туку така да му дадам!!!

– Да, чедо, од некаде мора да се почне!

Политичарот се согласил. Излегува од црквата – околу никој нема.

Мрднал малку на страна – гледа проститутка. Нема друго – таа е првата што ја сретнал.

И се приближува и и дава 20 евра, а таа одговара:

– Тоа е малку! 50 дај!

– Како 50? Попот рече дека 20 е доста!

– Е, попот, попот! Ама попот е редовен клиент!

Коментирај