Виц на денот : Последна тајна

0
708

Една баба полни 100 години, и на својот сопруг кој има 99 му вели:

– Е мој Трпе, пред да одам на оној свет би сакала да ти ја кажам мојата последна тајна. Појди на таван и донеси ми ги двете кутии што се наоѓаат од лева страна на последната сталажа.

Оди Трпе и после 5 минути се враќа. Гледа во едната кутија 2 јајца а во другата 15.000 евра. Гледа Трпе и се чуди.

– Кажи драга што значат овие 2 јајца?

– Знаеш Трпе, во брак сме веке 78 години, секој пат кога не бев задоволна во кревет со тебе, ставав по 1 јајце во кутијата.

Трпе весел, насмеан, среќен оти само 2 пати не ја усреќил Трпана гордо ја запрашал:

– А, овие 15.000 евра? Што значат тие?

– Ех, Трпе, секогаш кога ќе ја наполнев кутијата одев на пазар и ги ПРОДАВАВ ЈАЈЦАТА.

Коментирај