Виц на денот: Полициска потера

0
879

Полицаец со полициската кола го брка еден цивил.

Прават јака брканица низ град и околу град, па на крајот полицаецот го стигнува типот, успева да го запре и му оди кон автомобилот:

Алал да ти е за возењето. Оддамна вака јако не сум се забавувал. Ќе те пуштам само ако имаш добар изговор зошто возеше толку брзо и ми бегаше.

На тоа возачот му одговорил:

Жена ми пред три недели ме остави за еден полицаец. Кога го видов вашиот автомобил, се преплашив дека сака да ми ја врати!

Коментирај