Виц на денот: Полиција за спас во полициски час

0
373

Полициска патрола запира возач кој за време на полициски час вози со својот автомобил низ градот, па го прашуваат: „Добвровечер гостодине, каде одите во ова време, знаете ли дека е полициски час?“

– Вас, ве барам, да ме уапсите, одлучно им одговара возачот. „А не, нема да ве апсиме, ќе ви пишеме казна“, му одговараат полицајците. Аман уапсете ме, ми треба алиби, инаку жена ми ќе ми пресуди брзопотезно ако разбере кај сум бил, одговара исплашено возачот.

Коментирај