Виц на денот: Плавуша и Полицаец

0
816

Полицаец застанува плавуша и и вели:

– Возачката, ве молам.

– Немам господине.

– Тогаш ќе те казнам тебе.
И полицаецот и пишува казна, а плавушата му вика:

– Ама господине, не носам пари.

– Тогаш најпаметно е да се договориме некако.

– Е што ќе се договориме паметно, јас плавуша ти полицаец.

Коментирај