Виц на денот: Не ѝ е лесно…

0
551

Лесно му е на морнарот, се враќа од пат, а девојката го чека на пристаништето! Лесно му е на пилотот, се враќа од лет, а девојката го чека на аеродромот! Лесно му е на машиновозачот, се враќа од пат, а девојката го чека на железничката!

Само на девојката не ѝ е лесно, само да трча, само да пречекува: ту на пристаништето, ту на аеродромот, ту на железничката…

Коментирај