Виц на денот: Командирот на полиција слави роденден…

0
1178

Командир на полиција имал роденден и сакал да ги почасти своите полицајци.

Викнал еден полицацец и му рекол:

– Еве со овие 1000 денари ќе купиш нешто за пиење а со овие 1000 нешто за мезе.

Полицаецот ги зел парите и се упатил кон продавницата, но кога стигнал таму, веднаш се вратил назад кај командирот.

Командирот го прашал:

– Зошто се врати?

– Па јас командире се извинувам но заборавив со која илјадарка требаше да купам за пиење, а со која мезе.

Коментирај