Виц на денот: Кој ја откри Америка?

0
740

Учителка држи курс по историја на 10 плавуши. Прво прашање:

– Каде се наоѓа Америка?

Tања, една од плавушите станува и ја покажува на картата.

– Браво!

А кој ја открил Америка?

9-те плавуши во еден глас одговараат:

– Тањааа!

Коментирај