Виц на денот: Исус, Св. Петар и Јуда

0
713

Исус, Св. Петар и Јуда се шетале и наишле на една река.

Тогаш Исус им рекол дека со верба можат да одат и по вода.

Седнал, се молел 10 мин па ја преминал реката. Се помолил и Св. Петар 10 мин па и тој ја преминал реката.

Се помолил Јуда, и пробува да помине ама паѓа во реката.

Искача и Исус му вели:

“Мораш да се молиш со верба, со срце!”

Се моли пак Јуда едно саат време, пак пробува и пак пропаѓа.

Пробувал вака Јуда 20тина пати и секогаш овие му велеле дека мора да се моли со срце.

После некое време пред Св. Петар да каже да се моли со срце, Исус го прекинал и му рекол:

“Абе брат, доста го заебававме. Ај кажи му кај се камењата.“

Коментирај