Виц на денот: Бабата на гости

0
1651

Доаѓа тештата на Трпе кај него на вечера.

По некое време на маса и доаѓа малиот Трпе и ја прашува:

Бабо за кого јадеш ти кога ќе дојдеш на гости кај нас?

Како за кого? За мене си јадам внучко.

Ами зошто тато вика дека јадеш за тројца!

Коментирај