Виц: Чудната земја Македонија

0
556

Зборуваат двајца Кинези.
Знаеш другар бев во една интересна земја која се се вика Македонија.
Да, сум слушнал дека има таква.
Бев гостин во една куќа, многу љубезни, ама и чудни луѓе. Замисли – вели зачудено кинезот.
– Таткото работи не зема плата.
– Мајката не работи зима плата.
– А Синот е пензионер.

Коментирај