Вистинско предилинденско изненадување: “Македонија засекогаш”- нова песна на делчевското рок дуо Ајга

0
297

Вистинско предилинденско освежување доаѓа од делчевското рок дуо АЈГА.

Денеска беше објавен промотивно видео клипот за песната “Македонија засекогаш” (Macedonia forever).

Автор на музиката и текстот на песната е Дарко Тасевски.

Аранжаманот е направен од страна на Иван Тренчевски и неговата IT продукција

Видео клипот е подготвен од Никола Витановски- Кољо.

Дуото Ајга го сочинуваат:

Иван Тренчевски- вокал, гитара, клавијатура

Дарко Тасевски- гитара

Текст:

I’m going my way,

On the road,

I’m going lonely

with a broken bone.

In my country,

Every day,

I hear lies and

some strange noise.

My land, Is not for sale,

They want destruction..

No justice, No peace,

No mercy oh god please!

Call my name,

Call my name,

Call me Macedonia!

Call my name, Call my name,

My name is Macedonia!

Macedonia, they want to kill you,

For your antic bible name..

Bad people, have terrible plans,

To change your name and

want to change your soul!

My land, Is not for sale,

They want destruction..

No justice, No peace,

No mercy oh god please!

Call my name,

Call my name,

Call me Macedonia!

Call my name,

Call my name,

My name is Macedonia!

Macedonia forever,

Macedonia forever!

Извор:брегалнички.мк

Коментирај