(Видео) Зошто сите го сметаат за луд – Од овој потег публиката занеме, а тој не веруваше што направи!

0
304

Францускиот тенисер Гаел Монфилс се смета за еден од најголемите “лудаци” на АТП турнејата.

Овој епитет го потврди и на турнирот во Хејл, каде што во натпреварот против сонародникот Ербер направи неверојатен потег и ја воодушеви публиката.

Во ситуација кога играчот е свртен со задната страна спрема ривалот, обично топката ја удира меѓу нозете.

Но, не и Монфилс. Тој ја удри од страна и тоа беше одличен пасинг удар!

Публиката во истиот момент остана нема, а потоа следуваше воодушевување.

И Ербер го поздрави овој неверојатен потег на својот земјак…

Погледнете го ова…

Коментирај