(ВИДЕО) Со зборот „инсулира“ Заев стана хит на социјалните мрежи

0
1060

Еден од неколкуте зборови што вчера ги употреби премиерот Зоран Заев не постои во македонскиот јазик ниту во колоквијално изразување.

Јазичарите утврдија дека зборот „Инсулира“ кој го употреби Заев не е дел од македонскиот јазик.

insulira

За разлика од зборот мрчење кој исто така го употреби Заев кој не е дел од македонскиот формален јазик, но го користат граѓаните во смисла на негодување зборот инсулира е целосно непознат за јавноста.

Неговиот кабинет денеска не објаснува на што точно мислел премиерот кога кажал инсулира или титеравење, уште еден збор за кој предходно никој не чул.

Извор:lider.mk

Коментирај