ВИДЕО: Заев призна кој му го пишувал говорот за пред жените од СДСМ

0
467

Во западниот свет политичарите ги пишуваат самите премиери или нивните советници и ПиАр експерти. Во Македонија говорите на премиерот ги пишуваат вицепремиери. Во случајов вицепремиерката и министер за одбрана Радмила Шеќеринска.

„Мистеријата е откриена… Говорот за пред жените од СДСМ му го пишувала Радмила Шекеринска мотивирана од ПрОгресив Алијанс Епа ок. Следен пат пиши му: НЕ КАЖУВАЈ КОЈ ТИ ГО ПИШУВАШЕ ОВА!“, стои во твитот каде што е објавено видео од ова негово приознание.

Оваа изјава на претседателот на СДСМ, Зоран Заев е дадена на трибина на Форумот на жени на СДСМ која се оддржа во неделата, еден ден откако заедно со Шекеринска се врати од Шведска каде што СДСМ стана дел од лидерството на влијателното меѓународно движење Прогресивна алијанса, а Заев и Шекеринска беа избрани во Бордот на Прогресивна Алијанса.

Коментирај