(Видео) Тоа е фудбалот на село, топката отиде во погрешен правец, цела околина остана без…

0
422

Неверојатен несекојдневен настан се случи на сред фудбалски натпревар на аматери во Норвешка.

Станува збор за натпревар од петтата норвешката фудбалска лига, помеѓу домашните Селбак и Вестфосен.

Домаќините губеа со убедливи 0:5 кога натпреварот мораше да биде прекинат.

Јонас Александер од домашната екипа одлучи да ја шутне топката во аут, но сепак таа отиде во погрешен правец.

Топката ја погоди струјната жица која се наоѓаше во близина на теренот, ја скина, а таа направи голема штета.

Почнаа пукотници од краткиот спој и за брзо време цело село остана без струја.

Потребни беа некоку часа сервисерите од дистрибутивната мрежа да ја поправат штетата…

Еве како се случи тоа…

Коментирај