(ВИДЕО) Според Столтенберг ние сме North Makedonia?

0
542

Генералниот Секретар на НАТО во телевизиско интервју за француската телевизија France 24 говореше за односот на НАТО со големите сили, САД и Русија. На прашањето за тоа дали ќе има нови членки во НАТО тој изјави дека може да се продолжат проговорите со Македонија доколку се ратификува договорот со Грција притоа нарекувајќи не “North Makedonia”

По ваквиот чин одново се јавува стравувањето кое произлегува од договорот, дали името Македонија во меѓународна употреба нема да има соодветен превод на англиски јазик?

(8:20 од видеото)

Коментирај